10 jaar ESQ: sportieve uitdaging

ESQ Solutions viert dit jaar zijn 10 jarig bestaan! Dat konden we niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. Aangezien ESQ zich ook elk jaar inzet voor het goede doel, werden deze 2 evenementen  aan elkaar gekoppeld:  de sportieve uitdaging om 110 km met 1000 hoogtemeters te fietsen tijdens de “Klassieker van het goede doel”.

 

Dat kan natuurlijk niet zonder de nodige voorbereiding. De groeps- en individuele trainingen gingen reeds in 2017 van start. Langzaam het aantal km opbouwen om daarna ook aan de klimcapaciteiten te beginnen werken was de boodschap! De gure winter hield het team niet tegen om bijna elke week present te zijn ergens in Vlaanderen om terug een stap richting doel te zetten. De what’s app berichten over individuele trainingen waren een trigger om de volledige groep te blijven motiveren.

Quote van de trainer (aka Davy)

Geen enkel team of individu is groot geworden zonder onrealistische doelstellingen, maar een hecht team is in staat deze doelstellingen om te zetten in daden!

davy@esqsolutions.be

Zaterdag 07/04 was het zo ver, met 6 renners in een gloednieuw en blinkend ESQ wielerpak stonden we aan de start. De eerste 50 km waren een harde dobber wegens de strakke tegenwind. De eerste echte heuvelzone met kleppers zoals “Le bourliquet”, “Les Monts” en de bekende “Karnemelkbeekstraat” waren een aanslag op de kuiten, maar iedereen verwerkte deze op magistrale wijze. De aanmoedigingen van collega’s langs de weg deden zeker deugd.

IMG_20180407_083839666.jpg

Na een rustpunt op 80 km werd de laatste etappe aangevat. Een aanloop van 10 km naar heuvelzone 2 rond Wortegem-Petegem bracht ons nog 3 te overwinnen obstakels: “Blaarhoek”, “Bergstraat” en“Petegem berg”. Vooral de Bergstraat met 10 % stijgingspercentage was in deze fase van de rit een hele klus. Maar ook nu stond het hele team trots bovenop deze helling. In de afzink naar het toetje van de dag, Nokereberg, trok de groep nog eens alle registers open om daarna de laatste 8 km te genieten richting finish na 113km. Deze werd gezamenlijk overschreden met alleen maar blije en voldane gezichten.

187D8456.jpg

Een knappe prestatie van het hele team en een dikke merci aan de collega’s en familie langs de kant van de weg en op de bevoorradingsplaatsen.

De cooling down ging door in de Wellness van de B&B "La Cascina" waar we mochten genieten van een heerlijk diner om dan na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt terug huiswaarts te trekken. De viering van 10 jaar ESQ is ons inziens op een geweldige manier ingezet! Dat belooft voor de komende 10 jaar…

Terug naar overzicht