Evelyn & Lorenz op de ESQ rooster

Hoe ervaarden onze nieuwe collega's hun eerste maanden bij ESQ?

In de 2e helft van 2019 hadden wij de eer om Lorenz en Evelyn te verwelkomen in ons ESQ-team. Ondertussen zijn zij al volop actief bij het ondersteunen van onze klanten bij hun milieu- en preventievragen. We polsten even naar hoe hun eerste maanden bij ESQ zijn verlopen...

Valt het ‘ESQ-verhaal’ binnen jullie verwachtingen?

Lorenz: Zeker en vast! Zelf was ik, na mijn eerste werkervaring als preventie-adviseur in de logistieke sector, op zoek naar een meer gevarieerde werkomgeving. Aangezien het cliënteel van ESQ Solutions zich situeert in tal van verschillende sectoren, krijg je als junior de kans om je kennis ten allen tijde aan te sterken. Dit alles brengt met zich mee dat je ‘kijk’ op bepaalde situaties al snel verrijkt wordt door de kennisdeling tussen onszelf en de verschillende klanten. 

Verder voel ik me volledig in mijn ‘s(t)as’ (nvdr: Lorenz helpt Stas NV bij het uitwerken van hun preventiebeleid) binnen het ESQ-team. Zo hecht men bij de interne werking zeer veel belang aan het menselijke aspect en de collegialiteit. Hierdoor merk je al snel dat de aangename werksfeer en de onderlinge verbondenheid er voor zorgt dat iedereen altijd bereid is om zijn/haar kennis met elkaar te delen. Aan ontwikkeling kom je hier alvast niets te kort :)!

Evelyn: Ik sluit me volledig aan bij het antwoord van Lorenz. Het aanbod aan variatie speelde ook bij mijn keuze voor ESQ Solutions ook een grote rol. Na mijn eerste werkmaanden kan ik stellen dat ik dit punt vol overtuiging en enthousiasme kan afvinken op mijn verlanglijstje aan job-vereisten.

Qua teamwerking had ik me niets beter durven inbeelden. Ondanks het feit dat we als ESQ-collega’s elkaar niet wekelijks ontmoeten, voel ik me volledig thuis in hun bijzijn. Dit is wellicht mede te danken aan de gemeenschappelijke normen en waarden die iedereen binnen het team vooropstelt en die we, toevallig of niet, volledig kunnen terugvinden in de filosofie van ESQ. Zo ervaar ik meer dan gehoopt dat alle collega’s zowel gekozen werden als gekozen hebben voor ESQ.

Wat was voor jullie het beste moment tot nu toe?

Evelyn: Bij één van onze klanten kreeg ik de kans de feedback-opleiding ‘4G’ mee te volgen, gebracht door mijn collega en teamcoach Davy. Davy’s praktijkvoorbeelden als voormalig productie-verantwoordelijke in zijn vorige werkjaren spraken niet alleen bij mezelf, maar ook bij de gehele lesgroep tot de verbeelding. Deze indruk kwam zelfs tot uiting wanneer ik me diezelfde dag nog op de werkvloer begaf en met mijn eigen ogen kon zien hoe de mensen op de vloer ‘de tips en tricks’ van de opleidingssessie onmiddellijk in de praktijk omzetten. Het is me reeds opgevallen dat geen enkele opleiding hetzelfde gebracht wordt. De ESQ collega's passen zich steeds aan naar de doelgroep en de sector in kwestie, wat zeer mooi is om zien.

Lorenz: Eén van onze klanten vroeg advies m.b.t. het opstellen van een brandinterventiedossier. Al snel werd het me duidelijk dat het louter advies-gevende aspect van ‘consultancy’ totaal niet de aanpak is van de ESQ-collega's. De directe betrokkenheid met de klant, de appreciatie en de manier van samenwerken die ik daar ervaren heb, gaf enorm veel voldoening die natuurlijk naar meer smaakt.

Naar welk hoogtepunt zijn jullie op zoek als junior?

Lorenz: Ik zou het fantastisch vinden om iets op te starten en te zien groeien tot een groter geheel waarvan ik zelf op termijn slechts een zeer klein of zelfs geen deel meer uit maak. Hiermee bedoel ik het werken naar een veiligheidscultuur die compleet onderhouden wordt door zijn/ haar eigen mensen. Als ondersteunende firma willen wij de aanzet geven tot…, maar enkel wanneer dit alles gedragen wordt door het gehele bedrijf, kan men effectief resultaat bekomen. Zulke resultaten waarnemen, zou voor mezelf het ultieme hoogtepunt zijn.

Evelyn: Het antwoord op deze vraag sluit wederom dicht aan bij dat van Lorenz en bij hetgeen ik reeds eerder aanhaalde als ‘beste moment’ tot nu toe (het directe resultaat van een opleiding). Zo zou ik in de toekomst graag in staat zijn om mensen binnen een organisatie niet alleen te kunnen overtuigen van het belang van veiligheid, maar hen op termijn ook te helpen in het creëren van en bijdragen aan een intern gedragen veiligheidscultuur.

 

We wensen Lorenz en Evelyn nog heel veel succes en fun toe bij ESQ Solutions en onze klanten.

Wil je graag zelf deel uitmaken van het ESQ team, onze klanten helpen groeien inzake milieu, welzijn en kwaliteit en wil je graag #ontwikkeling, #professionalisme, #betrokkenheid en #werkplezier in je job? Dan nodigen we jou graag uit voor een babbel, klik hier om de vacature in te kijken.

Terug naar overzicht