ISO in een paar klikken

Gedaan met zoeken naar ISO-documenten

Met de komst van een nieuwe ISO9001 en ISO14001 in 2015 zien we de eisen rond documentatie binnen een managementsysteem toch wel een andere invulling krijgen.

 

Waar de normen vroeger spraken van gedocumenteerde procedures, een handboek en de nodige registraties, wordt de nadruk nu vooral gelegd op een gedocumenteerd informatiesysteem. Iemand die al langer in de ISO-wereld werkt, weet dat hierin niet zodanig veel verschil ligt maar het loont de moeite om tijdens de transitie naar de nieuwe normen even stil te staan bij de overvloed van documenten die jullie ISO-systeem momenteel inhoudt en om na te gaan of alles voldoende centraal beheerd wordt.

Bovendien leert de praktijk dat het bij een certificatie- of opvolgingsaudit, een klantenaudit of andere specifieke vragen soms toch wel een zoektocht kan zijn naar dat "ene juiste document" (en liefst dan nog de laatste versie).

 

Met de nieuwe aanpak van documentatie binnen de gereviseerde normen en de jarenlange praktijk ervaring tijdens audits in het achterhoofd heeft ESQ Solutions de templates voor een ISO-systeem zodanig herwerkt dat u alle documenten overzichtelijk en centraal bijhoudt en reviseert. En vooral: dat medewerkers deze te voorschijn kunnen toveren in een aantal muisklikken. Het systeem wordt voor en met  jullie bedrijfsspecifiek opgemaakt zodat het onderdeel wordt van jullie dagelijkse bedrijfsorganisatie en - werking. En wij zorgen er ook voor dat alle werknemers hierin opgeleid worden.

Gedaan met de zorgen van "waar staat de laatste versie van dat ISO document nu weer?" en voor altijd gedaan met de opmerkingen dat de "ISO apart is van de gewone processen (of dat het er nog extra bij komt)"...

 

Hebt u interesse in een voorstelling rond een ISO-systeem voor jullie bedrijf, aarzel niet om ons te contacteren (klik hier). Nog eerst even wat uitleg nodig over de nieuwe ISO-normen, bekijk zeker ons opleidingsaanbod.

De voordelen volgens de expert

Gedaan met het zoeken naar documenten en procedures tijdens externe audits of klantenaudits, ook in de operationele omgevingen! Welke kwaliteitsmanager droomt hier niet van?

jo@esqsolutions.be
Terug naar overzicht