Een geslaagde sportieve uitdaging voor het ESQ team

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Daar geloven we sterk in binnen ESQ. Af en toe geven we onze hormonen dan ook een boost. Zo komt er extra endorfine vrij door samen te lachen, plezier te maken en te sporten; dopamine helpt ons om onze doelen te bereiken en komt vrij door de grens telkens wat te verleggen. Dus waarom niet zorgen voor een activiteit die deze 2 combineert?

 

Op 13 april 2019 verzamelden we met een aantal enthousiaste collega's aan de sporthal in Zulte om deel te nemen aan de "Klassieker voor het goede doel" (www.klassiekervanhetgoededoel.be). Een paar maanden eerder waren we, onder de professionele begeleiding van onze sport-coach en ESQ collega Davy gestart met een aantal groepstrainingen om samen voorbereid aan de start te komen.

IMG-20190414-WA0036.jpg

 

Het parcours bracht ons via Ooike en een eerste helling in Mullem (Korte Ast) naar Zwalm, waar we konden pauzeren bij een eerste bevoorrading. Nadien fietsten we via het glooiende landschap richting Maarkedal met een aantal stevige hellingen, waaronder de Langendries en de Veldeman, die we met zijn allen moedig trotseerden. Op de bevoorrading op 80 km zorgde onze supportersclub voor een mentale boost. Hierna keerden we via Avelgem en Anzegem terug met onderweg nog de Hellestraat en Nokereberg met een dikke 110 kilometers in de benen.

 

Het was, ondanks de frisse temperaturen, een fantastische dag waar we op momenten even op de tanden moesten bijten maar door het ESQ-groepsgevoel steeds gemotiveerd bleven om door te doen!

IMG-20190414-WA0046.jpg

 

Volgend jaar zijn we terug op de afspraak van de Klassieker voor het Goede Doel!

Ben je nieuwsgierig naar meer uitleg over positieve hormonen en je goed voelen in je vel? Neem even contact op met ons, we komen het met veel plezier kort uitleggen!

Terug naar overzicht