Preventie "ad interim" bij Snop Automotive Gent

Een case uit de praktijk

In januari 2019 werd ESQ Solutions gevraagd om de rol van preventieadviseur tijdelijk te verzekeren bij het bedrijf Snop Automotive in Gent. Het bedrijf wou voldoende tijd besteden aan het zoeken van een geschikte kandidaat voor deze vacature. Om te garanderen dat gedurende die periode de continuïteit van de wettelijke en groep specifieke Health & Safety taken verzekerd werden, deed Snop Automotive Gent beroep op ESQ Solutions. Ik laat jullie graag meelezen over mijn ervaringen.

 

De taken van deze ondersteuning bestonden onder andere uit de maandelijkse CPBW’s, opvolgen en verder implementeren van het jaarlijks actieplan, ondersteuning bij ongevallenonderzoek, KPI en wettelijke rapporteringen, opvolging van het ISO 45001 - systeem en de ondersteuning van het management team. Dankzij het feit dat veiligheid mooi geïntegreerd is in de verantwoordelijkheden van de hiërarchische lijn kon dit uitgevoerd worden gedurende 2,5 dagen in de week, door ESQ collega's in duo.

helm_esq-solutions_veiligheidsopleidingen.jpg

De uitstekende en leuke samenwerking werd langzaam afgebouwd eens de nieuwe preventieadviseur gerekruteerd werd. Omdat het niet makkelijk is tegenwoordig om deze vacature in te vullen, had het toch wat tijd in beslag genomen vooraleer de nieuwe preventieadviseur kon starten bij Snop Automotive Gent.

Er werd een opleidingsplan opgemaakt en een periode van 3 maanden voorzien om langzaam de fakkel door te geven. Het opleidingsplan bestond uit grote blokken, zoals H&S rapportering, risicoanalyses, ISO45001, … Dankzij de goede structuur van het gedocumenteerd veiligheidssysteem, dat door ESQ werd geïmplementeerd bij de start van de vervangingsopdracht, was het gemakkelijk om de informatie gestructureerd door te geven en voor mijn opvolger ook om deze terug te vinden. Verder werd geprobeerd om de nieuwe preventieadviseur zo snel mogelijk te betrekken in het dagelijkse veiligheidsgebeuren van het bedrijf. Zo nam hij al op dag 1 deel aan de dagelijkse meeting met de leidinggevenden, bezoeken aan de werkplaats, … Er ontstond al snel een situatie waarin enerzijds structureel kennis en ervaring werd overgedragen en anderzijds samen naar oplossingen van problemen en het formuleren van het juiste advies werd gezocht.

Elk opleidingsblok werd door de preventieadviseur geëvalueerd : heb ik alles goed begrepen, heb ik nog vragen, voel ik mij vertrouwd met de materie? Daarenboven werd hij ook regelmatig getest op het vlot terugvinden van informatie. Zo evolueerde onze samenwerking van leerling/leerkracht al snel naar een meer coachende samenwerking met gezonde discussies en het aftoetsen van de juiste aanpak. 

Wat collega Annick er van vond

Voor mij persoonlijk was het belangrijk om de nieuwe preventie adviseur echt “goesting” te geven in zijn nieuwe rol en in het bedrijf waar ik een heel aangename tijd had doorgebracht tijdens deze vervangingsopdracht. De ESQ waarden #ontwikkeling, #betrokkenheid, #werkplezier en #professionalisme sluiten dicht aan bij mijn waarden en maken het mij mogelijk om dit te doen.

annick@esqsolutions.be

 

Uiteindelijk werd het een traject waaruit we beiden veel geleerd hebben en een buddy rol voor het leven :-). Ondertussen is hij een gerespecteerd preventieadviseur en vooral een volwaardig lid van het hele team geworden bij Snop Automotive Gent. Mission accomplished!

 

Wil je graag nog verder ervaringen horen over de preventie-ondersteuningen van collega Annick of de andere ESQ-collega's, laat het ons hier weten.

Hieronder kan je lezen wat de preventieadviseur er van vond...

 

Starten in een nieuwe job is op zijn minst gezegd, een spannende gebeurtenis: nieuwe collega’s, nieuwe communicatiestijlen en rapporteringsstructuren, een nieuwe jobinhoud en verwachtigen, een andere organisatie: een onthaalperiode dringt zich op en een heleboel kennis moet doorgegeven worden. Daarbij is een goede ondersteunende coaching zeer belangrijk. Op mijn eerste werkdag bij Snop Automotive Gent maakte ik kennis met mijn coach voor de komende drie maanden: Annick Van Damme. Stap voor stap nam ze me twee werkdagen per week mee in het Snop ‘preventieavontuur’ van dagelijkse en maandelijkse rapporteringen, lopende- en toekomstige projecten, CPBW’s, het jaaractieplan, risicoanalyses en advies geven. Ook op werkdagen dat Annick niet aanwezig was op Snop, was ze steeds telefonisch bereikbaar om me met mogelijke vragen te helpen. Puttend uit haar uitgebreide ervaring, gaf ze me een goed onderbouwd antwoord en op basis daarvan zochten we samen naar de juiste praktische aanpak. Nu, ook na drie maanden van overdracht van taken en kennis, kan ik nog altijd op het steeds zeer professionele, praktische en goed onderbouwde advies van Annick en ESQ Solutions rekenen.
Getuigenis van Snop Automotive Gent.
Terug naar overzicht