SHEQsPEER bij Vervaet Verhuis

Een geslaagde combinatie van leren en fun

ESQ Solutions ondersteunt Vervaet Verhuis (www.vervaetverhuis.be) sedert 2014 in hun groei naar een veilige, duurzame en kwalitatieve dienstverlening. Zij zijn een verhuisfirma, gespecialiseerd in verhuizing van delicaat en waardevol materiaal en bieden een totaalaanpak aan van planning tot leegmanagement. Hun voortdurend streven naar verbetering werd een aantal jaren terug beloond met een ISO9001, ISO14001 én VCA**-certificaat. Voor hun jaarlijkse opleidingsdag waren zij op zoek naar een nieuw en leuk concept. Daarom werkten wij met en voor hen een SHEQsPEER spel uit.

 

Niets vermoedend werden  de werknemers ’s ochtends onthaald met koffie en een ontbijtkoek. Ze werden in verschillende kleurrijke teams verdeeld en kregen de opdracht om per team een mascotte uit te werken. En zo kon het SHEQsPEER spel beginnen...

Met een strak tijdsschema, dat ze dienden te respecteren om geen punten te verliezen, gingen de verschillende teams op zoek naar opdrachten en aanwijzingen die opgebouwd of verstopt waren in hun logistiek magazijn. Ze kregen onder meer een memory spel met de te gebruiken verhuismaterialen, een pictionary over verkeersveiligheid en een persluchtknaller met vragen over de ladderlift voorgeschoteld. Hiermee kon een puzzel gemaakt worden, waaruit ze zoveel mogelijk veiligheidsrisico’s dienden te halen. Per herkend veiligheidsrisico kregen de teams tips die in het eindspel ingezet konden worden.

Als afsluiter werd een grote “Ren je rot voor veiligheid, milieu en kwaliteit”-quiz gespeeld. quizvragen konden beantwoord worden door te rennen naar de juiste tafel. Degene die juist antwoordde én het snelst was (want fitheid is ook een troef als je een spel speelt), kreeg extra punten.

Na deze bewogen activiteit kon bijgepraat worden met de collega’s met een drankje en een frietje. Een geslaagde combinatie van een opleiding en een teambuilding.

Het concept SHEQsPEER uitgelegd

Heb jij in jouw bedrijf ook het gevoel dat veiligheid, milieu en kwaliteit te weinig leeft bij de medewerkers? Vind je het moeilijk om instructies uit te leggen of ze door iedereen correct te laten uitvoeren? Is het voor jou een uitdaging om iedereen snel en doeltreffend aan boord te krijgen? Ben je op zoek naar een originele manier om jullie jaarlijkse veiligheidsdag of -week in te vullen?

De samenwerking tussen SHEQ- en HR-professionals (ESQ Solutions en HCM²) leidde tot een nieuw leer-concept, met verrassende resultaten. Via een gepersonaliseerd spel krijgen de personeelsleden inzichten en vaardigheden in de SHEQ-procedures. En dit met een beperkte impact op tijd & productie!

 

De kennis over veiligheid, milieu en kwaliteit wordt op een speelse manier doorheen de organisatie ‘geduwd’. De interne communicatie omtrent deze thema’s wordt bevorderd. Als neveneffect van deze methodiek wordt dit spel ervaren als een teambuilding waarbij de teamdynamiek groeit en iedereen met een plezant gevoel terug aan de slag gaat. ​De resultaten kunnen achteraf verder geanalyseerd worden, en zelfs vertaald worden naar een SHEQ-actieplan.
Getuigenis van Kurt Van Synghel & Hendrik Vanderhenst Vervaet Verhuis

 Meer informatie vind je op www.sheqspeer.com of contacteer ons via het contactformulier.

Terug naar overzicht