Vervoer gevaarlijke goederen, klasse 7

Ondersteuning bij de erkennings- en vergunningsaanvraag van Lineas

In deze bijzondere tijden gaat ESQ Solutions ook niet alledaagse vragen niet uit de weg. Zo beantwoordde ESQ de vraag van Lineas tot ondersteuning bij de verlenging van hun erkenning als vervoerder van specifieke gevaarlijke goederen positief. Dit resulteerde in een fijne en leerrijke samenwerking.

 

Lineas is een private spoorwegoperator die ernaar streeft om spoorproducten en -diensten aan te bieden die zo goed zijn dat bedrijven hun vrachttransport verschuiven van de weg naar het spoor. Op deze manier kunnen bedrijven hun bevoorradingsketen verbeteren alsook hun impact op het milieu, het klimaat en de luchtkwaliteit optimaliseren. De spoorwegonderneming Lineas voert hierbij regelmatig transporten uit van gevaarlijke goederen.

Lineas_ESQ_klasse 7 goederen.jpg

 

Omdat klanten van Lineas ook gevaarlijke goederen van klasse 7 via het spoor wensen te vervoeren en de vergunning van Lineas binnen enkele maanden afliep, was het belangrijk om deze verlenging op korte termijn in te dienen en te verkrijgen.

Lineas zocht voornamelijk een helpende hand om de aanwezige informatie te verzamelen en de puzzelstukken correct te leggen, zodat de erkenningsaanvraag tijdig kon worden ingediend. Om een versnelling hoger te kunnen schakelen en te zorgen voor interne kennisdeling (#ontwikkeling) werd de opdracht door ESQ Solutions in duo uitgevoerd. 

De aanpak van ESQ collega Jonathan

Na het verzamelen van de nodige informatie bij de verschillende diensten, waarbij voornamelijk werd samengewerkt met de dienst Safety, Health & Certification, bestond de opdracht uit het aftoetsen van de documentatie op conformiteit met de RID wetgeving alsook met het ARBIS.

Waar nodig werden bepaalde elementen aangepast in samenwerking met de veiligheidscoördinator.

jonathan@esqsolutions.be

Door de aangename en efficiënte samenwerking met de interne en externe stakeholders werd de erkennings- en vergunningsaanvraag op een vlotte manier tijdig ingediend. Daarnaast bood ESQ Solutions ook ondersteuning aan bij de systeemaudit door het FANC.

Bij de systeemaudit wordt nagegaan of de inhoud van de aanvraag overeenstemt met de realiteit alsook dat de organisatie in staat is om de activiteiten uit te voeren. Hierbij heeft de veiligheidscoördinator de audit met vlag en wimpel doorstaan waardoor de erkenning aan Lineas is toegekend.

 

Hebben jullie vragen m.b.t. vergunningen en erkenningen waarvan de inhoud minder bekend is? En kunnen jullie bij die vragen een helpende hand gebruiken voor het opzoeken van de procedures en het verzamelen van de nodige informatie? Laat het ons weten via het contactformulier, wij gaan met plezier aan de slag met deze uitdaging.

Meer info over Lineas en hun diensten vind je op https://lineas.net/

Terug naar overzicht