Volledig mee met jullie complianceverplichtingen!

Bij ESQ helpen we onze klanten groeien met een performant wetgevend register en compliance audit.

 

Wil je als bedrijf weten welke milieu -en welzijnswetgeving er voor jouw bedrijf van toepassing is en in welke mate deze wordt nageleefd?

Ben je in het bezit van een ISO 14001 of ISO 45001 certificaat? Dan weet je hoe tijdrovend en complex het kan zijn om alle relevante wetgeving te detecteren en te evalueren.

 

ESQ Solutions wil bedrijven hierbij ondersteunen, omdat wij geloven dat:

  • de wereld rondom ons steeds complexer wordt;
  • je als  bedrijf niet steeds de tijd en middelen in huis hebt;
  • wij met ons team hierop sneller kunnen inspelen;
  • ‘legal compliancy’ een minimum is om als bedrijf verder te kunnen groeien.

Daarom hebben we bij ESQ Solutions performante tools ontwikkeld voor de opvolging van wetgeving op gebied van Welzijn en Milieu.

Onze unieke aanpak bestaat eruit dat wij het register afstemmen op de noden van je bedrijf:

  • Eén Excel tool met verschillende tabbladen, dus geen specifieke software, gemakkelijk door jullie aanpasbaar.
  • Naast een algemeen overzicht van de relevante wetten, decreten, besluiten, verordeningen, …  in het Wettelijk Register, volgen wij ook op welke nieuwe of gewijzigde wettelijke eisen er voor jouw bedrijf van toepassing zijn in een chronologisch overzicht (tabblad Opvolging Eisen).

Wettelijk register welzijn ESQ.png (1)

  • We bepalen samen de frequentie van opvolging van nieuwe of gewijzigde wetgeving. Dit varieert meestal van één maal per kwartaal tot één maal per jaar, volgens jullie behoefte.
  • We overlopen samen de relevante wetgeving en leggen acties vast in een actieplan, volgens julie prioriteiten. Dit kan zowel het globaal preventieplan / jaarlijks actieplan welzijn of het milieuactieplan zijn.
  • We maken een volledige ‘scan’ van jullie status, waarbij in het tabblad Compliance Status de wetgeving, per thema en op artikel-niveau wordt afgetoetst d.m.v. een score. Deze score reflecteert de mate van implementatie ervan in jullie bedrijf.

Wettelijk register milieu ESQ.png (1)

  • Het resultaat van de Compliance audit wordt weergegeven in een aantal overzichtelijke grafieken. Deze helpen je om je prioriteiten vaste te leggen in een actieplan.  

Door meerdere jaren na elkaar de Compliance audit uit te voeren  kan je als bedrijf opvolgen en aantonen in welke thema’s vooruitgang werd geboekt of welke domeinen nog extra aandacht nodig hebben.

Heel specifieke behoeften van de klant kunnen ad hoc en op maat van de klant aan onze compliance audit worden toegevoegd, vb. aftoetsing van een BBT bij een GPBV installatie.

ESQ Solutions grafiek welzijn.png

Wil je graag meer weten of wat extra toelichting, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier

De samenwerking met ESQ is voor ons een positief hoofdstuk in ons Milieu- & Veiligheidsverhaal. Vlotte, concrete afspraken worden professioneel afgewerkt. Bij de “Compliance audit Safety” kregen we een deskundige beoordeling met aanvullend bruikbare tips en tricks en de nodige nazorg.
Getuigenis van Alfatex
Terug naar overzicht