Safety Day bij Antwerp Slitter

Een opleiding vol energie en interactie

De organisatie van een Safety Day is een algemeen jaarlijks vrijwillig initiatief van Antwerp Slitter die tot doel heeft het bewustzijn te vergroten over alle veiligheidsprotocollen op de werkvloer. Er worden die dag verschillende sessies georganiseerd om werknemers op te leiden over de maatregelen en voorschriften die gelden voor een veilige omgeving.

 

Uiteraard zijn er tal van veiligheidstopics te bedenken waar uren over gepraat kan worden, maar dit jaar wou ESQ Solutions dit doen a.d.h.v. interactieve spelletjes, deze zorgen voor energie en een vrolijke sfeer door het hoge interactiegehalte.

Een aantal collega's van ESQ Solutions trokken daarom met veel enthousiasme naar onze klant Antwerp Slitter voor een namiddag vol interactie, veiligheid en teamspirit. Met onder hun arm een darts, een Twister en een door elkaar gestoken stappenplan van de LOTO-procedure.

Let the games begin...

We verdeelden alle medewerkers van Antwerp Slitter in teams, die het tegen elkaar zouden opnemen in 3 interactieve spelletjes d.m.v. een doorschuifsysteem. Op onze Twister plakten we veiligheidssymbolen om er zo een sportief, grappig maar toch ook leerrijk spel van te maken!

foto 2.jpg

Bij de darts was het een kwestie van goede antwoorden te geven op veiligheidsvragen en tegelijk ook een consistente hand te hebben om zoveel mogelijk punten te gooien op het dartsbord.

foto 3.jpg

Daarnaast moesten de teams het tegen elkaar opnemen om de stappen binnen de LOTO-procedure zo juist mogelijk te rangschikken.

foto 1.jpg

Bij elk spel konden de teams punten verzamelen en zo konden we op het einde van de dag een winnaar bekend maken. De winnaars gingen naar huis met een goodie-bag vol veiligheidsgadgets. Natuurlijk hadden we ook een troostprijs voorzien voor de andere deelnemers, want iedereen had zich maximaal ingezet!

Door de positieve evaluaties op het einde van de dag, wisten we dat onze opzet geslaagd was. De veiligheidstopics waren optimaal ontvangen en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.

Wat de deelnemers ons op het einde van de Safety Day lieten weten?

"Eens iets anders dan een hele dag theorie"

"Vlot, afwisselend en niet saai"

"Op een leuke manier bijleren..”

Laat die volgende Safety Day maar komen bij Antwerp Slitter!

Ook interesse om een interactieve opleidingsdag te organiseren over veiligheid, milieu, duurzaamheid of kwaliteit. Met leuke en laagdrempelige spelelementen, vol fun en een praktische manier om de kennis bij te brengen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Terug naar overzicht